top of page

HISTORIEN OM TINGAGER ENGE

_______________________________

Tingager 1958. Kilde: kb.dk

Tingager 2007. Kilde: privat foto

Tingager 1992. Kilde: privat foto

2000 f.kr.f

I Stenalderen boede man i Holstebroområdet primært langs Storåen og har sandsynligvis brugt området ved Tingager som jagtområde. Man fandt i 1940`erne en enkelt pilespids på grunden. Der er ikke siden gjort yderligere historiske fund på grunden.

1163

Tvis Kloster blev grundlagt i 1163 af Prins Buris - meget tæt på området Tingager. I forbindelse med grundlægelsen af klosteret, forærede Prins Buris denne, samt 4 store gårde med underliggende bøndergods, til Cistercienserordenen. Området ved Tingager har på dette tidspunkt været i klosterets besiddelse.

Klosteret blev revet ned i 1889, hvor en stor del af dets byggematerialer blev genbrugt på gårdene i omegnen. Kirkegården samt grundristet af kirken kan stadig ses.

1829

I 1829 flyttede den første beboer ind på området ved Tingagervej 4, hvor gården Tingager ligger den dag i dag. Jorden på Tingager var meget mager, og kun begrænsede dele af grunden var derfor opdyrket. Hen mod 1850'erne blev heden opdyrket i området i og omkring Tingager. På dette tidspunkt har beboerne ikke kunnet leve af landbruget alene, men har sideløbende ernæret sig som mælkekusk, daglejer og lign.

bottom of page